Program za samopouzdanje
Kontakt telefon: +387 61 513 918     
PS10
10
150 KM
PS15
15
210 KM
PS20
20
270 KM
PS30
30
360 KM


Program za samopuzdanje je programska shema dodatnog osposobljavanja za nove vozače. To je daleko više nego samo nekoliko sati dodatne vožnje ili predavanja.
 • Sticanje iskustva za sigurnu vožnju. Iskustvo se postiže se kroz poduku u raznolikim saobraćajno-tehničkim situacijama s kojima se u vašem prethodnom vozačkom iskustvu niste susretali.
 • Nadogradnja vaših postojćih vještina i znanja. Mogu proteći godine da postanete vješt vozač, a naš program vam pomaže da to ubrzate pod nadzorom stručnjaka.
 • Smanjenje rizika od prometnih nesreća. Tečaj će vam pomoći da postanete svjesniji svih vrsta opasnosti i poučiti vas kako da ih predviđate i prevladate.
 • Ušteda novca na premijama od automobilske odgovornosti. Prema novim zakonskim odrebama, vozači koji učestvuju svojom krivicom u sabraćajnoj nesreći moraju platiti punu cijenu police osiguranja. Iako Program za samopouzdanje ima svoju cijenu (minimalno trajanje programa je 10 časova, a i više ovisno o procjeni koliko vam treba da bi uspješno ovladali standardima tečaja odnosno koliko vi želite), on će se zasigurno finansijski isplatiti.
 • Stimulacija vašeg samopouzdanja. Ako osjećate nervozu tokom vožnje Program za samopuzdanje će vam pomoći da počnete voziti s više samopouzdanja.
Program za samopouzdanje se sastoji od šest praktičnih tema koje pokrivaju vožnju u naseljenom mjestu, u raznim vremenskim uvjetima, vožnju izvan naseljenog mjesta, vožnju noću, vožnju cestom koja ima fizički odvojene kolovozne trake i vožnju autocestom.

Vaša vožnja se stalno procjenjuje i vi morate proći sve praktićne teme programa, kako bi se dostigao željeni standard. Ako se iz objektivnih razloga neka od tema ne može realizirati na cesti, može se zamijeniti teorijskom nastavom.

Praktične teme programa su:
 • Gradska vožnja:Tema se obrađuje teorijski i praktično(odnosno u dogovoru s kandidatom).

  Vožnja u gradu može biti obeshrabrujuća: gužve u saobraćajnim "špicama", komplikovana , javni prijevoz... Treba steći dodatne vještine i znanja da se s tim nosite, a to je predmetom praktičnog dijela ove teme. Tu se treba posebno koncentrisati na opažanje, procjenjivanje situacija i svjesno postupanje.

  Mora se obratiti posebna pažnja na (pješake, invalide, djecu, starije osobe), treba biti oprezan ali ne pretjerivati i osigurati razmak od vozila ispred.
 • Vožnja u različitim vremenskim uvjetima. Tema mora biti praktično obrađena. Tu se treba usredotočiti na pravilan odabir brzine kretanja vozila, sigurnosni razmak između vozila, vidjeti i biti viđen u uslovima vožnje po kiši, magli, jakom suncu, snijegu i ledu. Treba otkriti neposredno vožnjom na cesti kako voziti sigurno u svim tim vremenskim uvjetima.
  Posebnu pažnju treba pokloniti proklizavanju vozila. Šta ga izaziva? Kako ga spriječti? Kočenju na klizavoj površini.
 • Vožnja izvan naseljenog mjesta. Praktična tema. Vožnja izvan naseljenog mjesta puna je izazova, od oštrih krivina do udarnih rupa, sporih vozila, biciklista, zaprežnih kola i životinja na cesti. Treba znati voziti u takvim uvjetima. Pažljivo opažati cestu ispred, pratiti saobraćajne znakove, voziti sigurno. Držati sigurnosni razmak između vozila i oprezno pretjecati. Primjereno koristiti zvučne signale, paziti na nanijeto blato i prepreke na cesti.
 • Noćna vožnja Ova tema sadrži bitne aspekte vožnje po sumraku i mraku. Prilagođivanje na mrak. Važnost korektnog korištenja dugih svjetala u uvjetima noćne vožnje. Kako postupati kad vas zabliješte dugim svjetlima, procjena udaljenosti i brzine, održavanje čistim vaših svjetala. Slabo vidljivi korisnici cesta noću i izlazi iz parkirališta.
 • Vožnja brzom cestom s fizički odvojenim trakama za vožnju u suprotnom smjeru. Voziti sigurno na takvoj brzoj cesti s više prometnih traka na kolniku zahtjeva uporabu svih vaših sposobnosti opažanja, koncentracije, predviđanja i disciplinovane vožnje saobraćajnom trakom. Tu se zahtijevaju i posebne vještine opažanja, korištenja vozačkih ogledala, planiranja unaprijed, potreba održavanja sigurnosnog razmaka, ulaska i izlaska s takve ceste, pretjecanja.
 • Vožnja autocestom. Autoceste nisu poput drugih cesta, treba učiti kako voziti po njima sigurno i korektno pod nadzorom instruktora. Daju se određene teorijske upute, ali je osnova u praktičnoj vožnji. Tu treba posebnu pažnju obratiti na planiranje vožnje unaprijed, ulazak i silazak s autoceste, uporabu brzine u različitim okolnostima, učinkovito opažanje situacije oko vozila, prometne znakove, oznake i znakove upozorenja. Kroz praktičnu razradu ove teme važno je obraditi pretjecanje, kulturno ponašanje prema ostalim korisnicima ceste, umor, postupak nakon što ostanete u kvaru, korištenje svjetala i svjetala upozorenja, prepreke na kolniku i boèni vjetar.
Autoškola "STOP" je tim posvećenih profesionalaca koji imaju za cilj pružiti vrhunsku obuku svim osobama koje žele položiti ispit za upravljanje putničkim vozilima B kategorije. Naš tim čine saobraćajni tehničari Ismet Hadžović, Adil Bukva i Mesud Bogdanić. U našoj autoškoli Vam na raspolaganju Vam stoje 3 vozila novije proizvodnje i prostorije za obuku i pripremu teorijskog dijela ispita. Tim Autoškole "STOP" je napravio sve kako bi svoje klijente u što kraćem roku u potpunosti obučio za samostalno upravljanje motornim vozilom, i mi smo uvjereni da svakoga možemo spremiti za uspješno polaganje vozačkog ispita i samostalno upravljanje motornim vozilom u 3 lake etape! Više o nama.

Upišite se danas

Autoškola Stop je tim posvećenih profesionalaca koji imaju za cilj pružiti vrhunsku obuku svim osobama koje žele položiti ispit za upravljanje putničkim vozilima B kategorije.
Započnite obuku u autoškoli STOP Upiši se!

Povežite se sa nama

Autoškola STOP nudi brojne zanimljive interaktivne sadržaje na društvenim mrežama i Youtube-u. Povežite se sa najboljom autoškolom u Sarajevu. Brza, pouzdana i sigurna obuka za upravljanje motornim vozilom.

Sjedište autoškole

Safeta Zajke do broja 50 (Kod željezničke stanice Alipašin Most), 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina.

Telefoni instruktora

+387 61 513 918
+387 61 214 664
+387 61 812 671

Radno vrijeme autoškole

Radnim danima: 08:00 - 17:00
Subota: 08:00 - 17:00
Nedjelja: Ne radimo